Κλίκαρε υπάρχουν σημαντικά εδώ!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Πόσο εύκολο είναι να μιλήσουμε στα παιδιά για την ερωτική επαφή?



Μιλώντας για το σεξ..

Ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ η ντρέπονται να μιλήσουν για το σεξ και αποφεύγουν να απαντήσουν στις αδιάκριτες ερωτήσεις των παιδιων τους μ ένα αμήχανο χαμόγελο.
Αυτό συμβαίνει είτε γιατί κάποιοι θεωρούν οτι η ερωτική πράξη
είναι ιδιωτική στιγμή και δεν θέλουν να μιλούν και να το αναλύουν μ άλλους είτε γιατί πιστεύουν ότι τα παιδια κάποια στιγμή της ζωής τους θα μάθουν για την ερωτική συνεύρεση δυο ερωτευμένων ανθρώπων από μόνα τους,ειδικά στο σχολείο είναι ένα θέμα προς ανάλυση μεταξύ των παιδιών.

Τι πρέπει να κάνουν όμως οι γονείς όταν το μικρο τους παιδάκι ρωτήσει "Δεν μπορώ να καταλάβω πως γεννήθηκα? Πως μπήκα μέσα στην κοιλιά σου?
 Είναι απολύτως λογικό,διότι και εμείς οι ενήλικες έχουμε την περιέργεια να μάθουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε,είναι η έμφυτη περιέργεια για γνώση.
Τι να κάνουμε? Να μιλήσουμε για πελάργους και κρίνους?


Δεν το προτείνω,αυτές οι νοοτροπίες κυριαρχούσαν την δεκαετία του 60 που το θέμα ήταν ταμπού.Ενώ είναι μια φυσιολογική λειτουργία.

Μέσα από την συζήτηση πρέπει να περάσουμε την ιδέα στο παιδί οτι η ερωτική πράξη δεν είναι κάτι χυδαίο ούτε πρόστυχο αλλά μια διαδικασία που αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο αναπαράγονται οι άνθρωποι αλλά και όλα τα πλάσματα πάνω στη γη.
Όσο μεγαλώνει το παιδί μπορούμε να αγοράσουμε βιβλία που μιλούν για την ερωτική πράξη,μεθόδους προφύλαξης από εγκυμοσύνη και σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα.
Αν έχει οποιαδήποτε απορία του προτείνουμε να την εκφράσει και εμείς με την σειρά μας απαντάμε
απλά-αληθινά  και χωρίς υπεκφυγές πάντα ομως με σοβαρότητα

Διότι καλύτερα,να ξέρουν για να προσέχουν,παρά να μην γνωρίζουν τίποτε για το θέμα. Δεν θέλουμε να είναι εύκολος στόχος για τον καθένα που θα τα πλησιάσει με πονηρό σκοπό.

e-manoula.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...